SK Roses

SK Roses is een trots en modern familiebedrijf met meerdere vestigingen in Westland. Op bijna 7 ha worden de snijrozen Avalanche+ en Lovely Avalanche+ geteeld. De Avalanche+ rozen staan bekend om de prachtige grote, hoge bloemknoppen, stevige steel en lange houdbaarheid. Iedere dag werkt een hecht team samen om de allerhoogste kwaliteit Avalanche+ te leveren.

Met al drie generaties ervaring in de glastuinbouw heeft SK Roses zich gespecialiseerd in het telen van grootbloemige snijrozen. In de loop der jaren zijn de Avalanche+ rozen van SK Roses meerdere keren bekroond door de Vereniging van Nederlandse Bloemengroothandelaren (de VGB) met de VGB-Award Roos Nederland.

Historie van SK Roses

1981
L
1981

Oprichting Kwekerij Sjaak Koene

Sjaak en Cornellie Koene starten hun bedrijf aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn. In de beginjaren worden er onder andere lelies, pluischrysanten en bouvardia’s geteeld.

1993
L
1993

Start rozenteelt

Er wordt overgestapt naar de teelt van snijrozen. Er wordt gestart met het rozenras Jazz en deze wordt geteeld in de volle grond. Tevens breidt het bedrijf zich verder uit tot een oppervlakte van ca. 16.000 m2.

1998
L
1998

Overstap naar substraat

Van teelt in de volle grond stappen Sjaak en Cornellie over naar teelt op substraat. De rozenrassen Passion en Akito worden geplant.

2005
L
2005

Naamsverandering naar Rozenkwekerij Sjaak Koene & Zn.

Zoons Marc en Bas Koene treden toe tot de directie. Rozenkwekerij Sjaak Koene wordt Rozenkwekerij Sjaak Koene & Zn.

2006
L
2006

Aankoop Scheeweg

Na de directieverbreding wordt er ook in het aantal locaties uitgebreid. De tweede locatie bevindt zich aan de Scheeweg in De Lier.

2007
L
2007

Avalanche+ rozen

De eerste Avalanche+ rozen worden geplant op de nieuwe locatie aan de Scheeweg. Later, in 2009, wordt de Avalanche+ roos ook op de Zwethkade Zuid geplant.

2013
L
2013

Naamsverandering naar SK Roses

Zowel de naam als het logo worden veranderd naar SK Roses, wat voor een professionelere uitstraling zorgt en meer past in de huidige tijd. In het logo is ‘Quality’ verwerkt, omdat we altijd streven naar topkwaliteit.

2015
L
2015

Renovatie Zwethkade Zuid

Om de kwaliteit van het product jaar in jaar uit te blijven verbeteren, heeft SK Roses op verschillende manieren geïnvesteerd. In 2015 uit zich dit onder andere in de renovatie van de locatie aan de Zwethkade Zuid. De kas wordt opgehoogd naar 6 meter, het lichtniveau wordt verhoogd en er wordt een nieuwe bedrijfshal gerealiseerd.

2016
L
2016

Tom treed toe tot directie

De derde zoon, Tom Koene, treed in 2016 toe tot de directie. Omdat SK Roses op dat moment niet meer aan de vraag van haar klanten kan voldoen, betekent dit ook meteen de start voor het opstellen van het ondernemingsplan voor een derde bedrijfslocatie.

2017
L
2017

Bouw Noord-Lierweg

Eind 2016 wordt er een geschikte derde locatie gevonden aan de Noord-Lierweg in De Lier. In 2017 wordt de eerste fase van 30.000 m² kas en de verwerkingshal van 4.000 m² gerealiseerd. Er is ruimte beschikbaar om middels een tweede fase op deze locatie te groeien naar totaal 60.000 m² kas.

2019
L
2019

Lovely Avalanche+

In 2018 wordt de Lovely Avalanche+ ontdekt bij SK Roses. Deze wordt verder ontwikkeld en uiteindelijk in 2019 geplant op de locatie aan de Scheeweg.

2021 – heden
L
2021 – heden

Verdere verduurzaming

SK Roses blijft inzetten op verbetering en verduurzaming. Om het energieverbruik verder te laten dalen, is er geïnvesteerd in LED-belichting en zijn alle bedrijfsruimtes voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt 35% energie bespaard. Om het gasverbruik te verminderen zijn er E-boilers aangeschaft. Hiermee wordt elektriciteit omgezet in warmte.